Menbewijs – Smalltown Horse Stables
 

Menbewijs

U kunt bij ons terecht voor het behalen van alle menbewijzen. Het menbewijs is nog altijd niet verplicht, maar is wel een gedegen opleiding om zo veilig mogelijk deel te nemen aan het verkeer met een aanspanning. Voor alle menopleidingen rijden wij met het achenbach mensysteem.

Enkelspan
Het enkelspan men-bewijs geeft een goede basis voor alle menners die verantwoord met een aanspanning de weg op willen. Natuurlijk geeft het volgen van de opleiding geen garantie dat er niets mis gaat. Alles komt bij de opleiding aan bod. Het tuig, het gedrag van een (men)paard, het rijtuig en natuurlijk het omgaan van de menner met het geheel. De basis van het mennen is het welzijn van het paard. Het paard moet met plezier voor de menner willen gaan werken. Vanuit deze filosofie geven wij onze opleidingen!
De cursus enkelspan omvatten een leskaart voor 9 menlessen van minimaal 1 uur, twee avonden theorie, examentraining en het gebruik van onze aanspanning tijdens de lessen en het examen. Bij voorkeur worden lessen gecombineerd met mede cursisten, maar altijd in overleg. De cursus kan worden afgesloten door deel te nemen aan het examen.

Tweespan
Na het behalen van het enkelspan examen willen sommigen door met het tweespan. Ook daarvoor kan U terecht bij Smalltown Horse Stables. Uiteraard word tijdens de opleiding gereden met verschillende tweespannen. De aandacht gaat vooral naar het verschil in het tuig en inspannen. Voor het rijden gaan we er van uit dat het enkelspan er goed in zit, dus het rijden in het verkeer vormt vaak niet zo’n groot probleem. De cursus kan worden afgesloten met een examen.
De cursus bestaat uit een leskaart voor 6 lessen van minimaal 1 uur, examentraining en het gebruik van een span van ons tijdens de lessen en het examen.

Langspan
Om het rijtje vol te maken verzorgen we uiteraard ook de cursus langspan. In principe rijden we met een vierspan welsh ponies, maar indien gewenst kan ook met tandem gereden worden. De cursus omvat drie dagdelen. Uiteraard is het met een langspan belangrijk om al het tuig goed te hebben, en het span als span te laten lopen. Hoewel er wel een theorieboek bij de cursus is inbegrepen is het examen uitsluitend praktisch.

Smalltown Horse Stables ©2024. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions