Workshop Mennen – Smalltown Horse Stables
 

Workshop Mennen

Om kennis te maken met het mennen, en ook zelf te ervaren hoe het is om met een paard te mennen kun je bij Smalltown een workshop boeken.

Een workshop mennen duurt ongeveer drie uur.

Onder het genot van een kopje koffie of thee is er eerst tijd voor een stukje theorie over het mennen. Afhankelijk van de kennis van paarden van de deelnemers gaan we dieper in over de verschillen tussen rijden en mennen.

Na het blokje theorie is het tijd om aan de praktijk te beginnen. Na het poetsen van het paard is het tijd om al het tuig op te leggen. De volgorde en functies van de diverse tuigonderdelen worden hierbij benoemd. Daarna word het paard voor de wagen gezet, en ingespannen. Dit word in verband met de tijdsdruk gedaan door de instructeur, waarbij ook hier uitleg gegeven word over afstelling en volgorde van inspannen.

Dan word het tijd voor de buitenrit. De deelnemers gaan zelf met de aanspanning een rit maken door een deel van de Maashorst. Onderweg wisselen we zodat iedere deelnemer aan het mennen toekomt. Onze instructeur geeft hierbij aanwijzingen, en kan eventueel corrigeren.

Na terugkomst word uiteraard het paard uitgespannen, waarna het tuig afgenomen word, en het paard nazorg krijgt. Dit deel word ook weer door de instructeur gedaan.

Tijdens de workshop hebben wij beschikking over een Fell pony, een welsh A (eventueel tweespan) en een Fries. Bij meer dan drie deelnemers aan een workshop gaan we met twee spannen rijden.

De kosten van een workshop zijn te vinden in de tarievenlijst.

Smalltown Horse Stables ©2023. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions